Ново приложение Windows App работи на всякакви платформи

Windows App се явява “едно гише” за управление на всички свързани Windows устройства и приложения  (екранна снимка: Microsoft)

Microsoft обяви ново, универсално приложение за управление на Windows устройства, което ще работи на всякакви платформи, вкл. macOS, iOS, Windows и др. С него потребителите ще могат да се свържат към отдалечен Windows десктоп или компютър от различни устройства.

По-конкретно, приложението Windows App позволява свързване на потребителите към Windows 365, Azure Virtual Desktop, Microsoft Dev Box или персонален отдалечен настолен компютър, където и да се намират.

Предварителна версия на приложението вече е налична за изтегляне от Microsoft Store, както и от програмата TestFlight на Apple, съобщи Microsoft на конференцията Ignite 2023.

Според разработчиците, Windows App е по същество “едно гише” за управление на всички свързани устройства и приложения на потребителите. В горната част на интерфейса има списък с фиксирани устройства, например облачен компютър с Windows 365, Microsoft Dev Box и Azure Virtual Desktop (AVD). След това се появява и списъкът с фиксирани приложения.

Предвидени са възможности за навигация в менютата на други устройства и приложения, както и за разширяване на списъци. Има и опция за настройки. Всичко изглежда доста просто и лесно за навигация. В момента Windows App все още е на етап предварителен преглед.

Коментар