Facebook и Twitter – все по-интересни за уеб атаки

Социалните мрежи като Facebook и Twitter ще стават обект на все по-сложни кибер-атаки през 2010 г., според фирмата за урб-сигурност McAfee Labs.

„Бумът на приложенията във Facebook и други подобни са идеален вектор за кибер-престъпниците, които ще се възползват от това, че приятелите си имат доверие едни на други и са по-склонни да кликат върху линкове, към които иначе биха се отнасяли с подозрение”, обясняват от McAfee.

В своята прогноза за 2010 г. McAfee казва, че очаква нарастване на заплахите по отношение банковата сигурност и увеличение на използването на бот-мрежи за разпространение на зловреден код.

Компанията за кибер-сигурност прогнозира, че продуктите на Adobe ще станат все по-привлекателна мишена за кибер-злодеите. "Кибер-престъпниците отдавна се прицелват в продуктите на Microsoft, заради тяхната популярност – обясняват от фирмата за интернет сигурност. – През 2010 г. очакваме  софтуерът на Adobe, особено Acrobat Reader и Flash, да заеме първото място".

Пускането на операционната система Chrome на Google ще "създаде още една възможност за авторите на зловреден код да се доберат до жертви”.

Коментар