От любов, кражба на iPhone и кола… до затвора?

Високата ликвидност на iPhone подтикна влюбен мъж към престъпление
(снимка: CC0 Public Domain)

Вместо да достави пратка от смартфони iPhone на стойност 30 000 долара в магазин за техника, куриер от Турция ги открадна, за да купи кола на приятелката си. В крайна сметка това може да му коства лишаване от свобода.

Азим Г. е работил за куриерска фирма в Адана, Турция. Последната му поръчка е за 33 броя iPhone, които е трябвало да достави до търговски център. Но мъжът решил да запази пратката за себе си, разказва за кражбата Gizmochina.

В Турция цените на iPhone са много високи, поради местните данъци. Крадецът бързо продал голяма част от телефоните и с получените пари купил кола на приятелката си. Той обаче бързо е разпознат от камерите за видеонаблюдение.

След инцидента полицията е предприела действия и е претърсила къщата на нарушителя. По време на разследването мъжът признал, че е откраднал пет айфона, намерени в дома му. Приятелката му не е знаела, че подарената ѝ кола е купена с крадени пари, твърди самата тя.

Окончателното решение по този въпрос ще бъде взето от съдебната власт. Колата и непродадените айфони са конфискувани, какво ще е наказанието все още не се знае, но има опасност за крадеца да попадне в затвора.

Коментар