Как се случва AI трансформацията с Copilot

Изкуственият интелект не е просто технологична еволюция, а катализатор на безпрецедентна промяна (снимка: Microsoft)

Индустриите по света откриват изцяло нови начини на работа, благодарение на напредъка на изкуствения интелект (AI). Технологията Copilot на Microsoft, представена преди осем месеца, носи истинска промяна в производителността.

Според данни на Microsoft, изнесени на конференцията Ignite, потребителите на Copilot са постигнали 70% увеличение на производителността, със забележителни подобрения в качеството на работата (68%) и творческите процеси (68%).

Ефектът на Copilot се разпростира и върху срещите, тъй като потребителите на този AI вече могат да наваксат пропуснатата среща почти 4 пъти по-бързо. Microsoft подчертава и ползи като прекарване на по-малко време в обработка на имейли (64%) или създаване на първи проект (87%).

На Ignite компанията обяви общата достъпност на Copilot за клиентите на Microsoft 365. Новото табло за управление на Copilot предлага информация за неговото въздействие, а Copilot Profile адаптира отговорите въз основа на индивидуалните предпочитания и роли.

В допълнение, новите функции на Copilot в Outlook помагат при подготовката на срещите, а по време на самите срещи потребителите могат да се възползват от работа с бяла дъска и водене на бележки за Copilot в Microsoft Teams за пълен синхрон между участниците. Това превръща Copilot в член на екипа, тъй като функциите му надхвърлят ролята на личен асистент и помагат на всички.

Разширявайки екосистемата на Copilot, Microsoft представи Copilot Studio – инструмент с малко код, с който организациите могат да персонализират Copilot за Microsoft 365, като интегрират критични за бизнеса данни и създават персонализирани Copilot-и за различни цели.

Влиянието на Copilot се разпростира и върху обслужването на клиенти, вкл. поддръжка, базирана на роли, която помага на компаниите да ускорят своята AI трансформация. Така например, Microsoft Dynamics 365 Guides помага на служителите от първа линия да изпълняват сложни задачи и да разрешават проблеми по-бързо, без да нарушават работния процес, а Microsoft Copilot for Azure опростява ежедневното на ИТ администраторите.

Усилията на Microsoft да опрости работата на потребителите и да направи Copilot по-достъпен за всички започват с Bing. Продуктите Bing Chat и Bing Chat Enterprise ще се превърнат просто в Copilot и ще станат общодостъпни от 1 декември, съобщиха от компанията.

На конференцията Ignite 2023 се изясни, че изкуственият интелект не е просто технологична еволюция, а катализатор на безпрецедентна промяна, която променя начина, по който работим, сътрудничим и правим иновации.

Коментар