AMD подобрява визуалното изживяване

AMD обяви технологията VISION Pro – нова бизнес РС платформа, която подобрява производителността и разширява възможностите за визуални комуникации.

Бизнес компютрите, базирани на VISION Pro, предлагат вградена поддръжка на множество монитори, безпроблемно гледане на видео материали, използване на видео конферентен софтуер и производителност, необходима за създаване и представяне на богати презентации с вложени в тях филми и 3D графика.

Днес графиката има все по-голямо значение в бизнес комуникациите. Изследванията показват, че над 80% от човешкото възприятие се получава чрез зрението, а използването на визуални помощни средства в съчетание с устни презентации осигурява до 6,5 пъти по-добро запаметяване на информацията, отколкото нейното чисто словесно поднасяне. Повишената визуална площ при по-голям брой монитори пък може да подобри работната производителност до 40%.

Иновативните компании се възползват от технологията на балансирани РС платформи за генериране на визуално богати презентации, включващи видео материали и 3D графика.

"С поддръжката на най-новите функции за защита на базата на отворени стандарти и резерв от мощност за стандартните приложения,  технологията VISION Pro осигурява на бизнеса РС системи, готови да генерират, комуникират и представят бизнес материали на световно ниво", каза Найджъл Десау, маркетинг директор на AMD.

Технологията VISION Pro е разширение на обявената през септември 2009 г. VISION технология на AMD. Като се фокусира върху реалното използване на изчислителните системи, а не само на техническите спецификации, VISION помага на потребители, ритейлъри и РС производители по-добре да разберат предимствата и стойността на балансираната платформена технология на AMD.

VISION Pro е идеална основа за ултрапортативните ThinkPad X100e от бизнес клас и пълнофункционалните ThinkPad Edge лаптопи, проектирани специално за малкия и среден бизнес, посочват от Lenovo. Тези лаптопи предлагат характеристики като висока визуална изчислителна производителност, управляемост и сигурност и идват на атрактивни за купувачите цени.    

Защитните функции, поддържани от VISION Pro, включват Trusted Platform Module (TPM), усъвършенствана антивирусна защита (Enhanced Virus Protection – EVP) и ключови Windows 7 Professional функции. Клиентската виртуализационна технология AMD-V предлага пълна оптимизация на ниво чип за поддръжка на по-стари приложения, работещи в Windows XP режим.

Коментар