Китайски гигант се намесва в принтерния бизнес

Водещата китайска компания за консумативи Ninestar разработи собствен принтер. Устройството, създадено изцяло в Китай, е било показано на правителствен форум за обществени поръчки, съобщи специализираният сайт therecycler.com.

Ninestar е овладяла напълно технологията за производство на принтери, твърди CEO-то Джаксън Уенг в реч на тема "Продължавай по пътя на иновациите и опазването на околната среда".

Китайската компания ще се бори за място сред 500-те най-големи предприятия в света. Към момента клиенти на нейните продукти с марките Ninestar и G&G са 100 милиона потребители от 90 страни. Ninestar твърди, че е най-големият производител на съвместими консумативи в света.

Мощният холдинг Legend Capital планира да увеличи инвестциите си в Ninestar с цел ускоряване на изследванията и разработките (R&D) на собствени технологии в областта на лазерните принтери.

Ninestar е способна да създава патенти, права върху интелектуална собственост и да произвежда собствени продукти, което е наистина много голям ход, коментират от Legend Holdings.

Коментар