Чиповете на Apple скоро ще носят надпис “Made in USA”

Apple скоро ще произвежда процесорите си изцяло в САЩ
(снимка: Apple)

Някои чипове на Apple скоро ще бъдат обозначени като “Made in USA”. Те ще се произвеждат на територията на САЩ от тайванската TSMC, а за пакетирането ще отговаря компанията Amkor.

Съединените щати се нуждаят от още 10-20 години, за да постигнат независимост на пазара на полупроводници, според главния изпълнителен директор на Nvidia – Дженсън Хуанг. Но в близко време някои процесори на Apple ще бъдат произведени изцяло в САЩ.

Компанията от Купертино заяви, че ще бъде първият и най-голям клиент на новия завод на Amkor, който се изгражда в Пеория, Аризона. Тази фабрика ще пакетира чипове на Apple, произведени в завода на TSMC.

Apple си сътрудничи с Amkor повече от десет години, но скоро, когато заработи на фабриката на Amcor в САЩ (а TSMC вече има такава там), Купертино ще произвежда своите едночипови системи изцяло в родината си. Засега не е ясно кои процесори ще пакетира Amkor.

Коментари по темата: „Чиповете на Apple скоро ще носят надпис “Made in USA””

добавете коментар...

  1. to all the junglebunnies monkeys

    Ето това е една от причините светът да е залят с китайско и да им наливате пари – търсите все евтиното.
    Като ги правят в Китай – защо са им се продали, не могат ли краварите да произвеждат сами. Като произвеждат сами, ама то не е евтино като китайското.
    Ами знаете къде да отидете ……….

  2. Captain Buddy

    И сигурно ще бъдат по-евтини!?
    Китай са най-добри в пакетирането и не само в това.
    WAIT AND SEE.

Коментар