Thor 660 RGB – компактна, светеща клавиатура за игра и работа

Компактна и атрактивна, Thor 660 RGB ще допадне и на геймърите, и на професионалистите в движение (снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Наскоро Genesis разшири своите предложения за клавиатури с модела Thor 660, оборудван с кафяви превключватели Gateron. Тази универсална клавиатура е привлекателна не само за геймърите, но и за професионалистите, които съчетават игри и работа, особено „в движение”.

Компактната клавиатура Genesis Thor 660 е позната на българските потребители (https://technews.bg/article-149038.html), но, за разлика от червените превключватели Gateron, налични в предишната версия на Thor 660, новата се отличава с кафяви: с по-голяма сила за активиране на клавиш – 55 g. Освен това тя може да се похвали с по-ясно изразен звук на клика – характеристика, която е от значение както за игри, така и за писане.

Genesis Thor 660 се свързва с работните устройства посредством Bluetooth връзка, като се отличава с многозадачност: позволява безпроблемна комуникация с до три устройства. Това могат да са, например, компютър, лаптоп и смартфон. Устроена е така, че да позволява бързи преходи между свързаните устройства.

Със своя компактен дизайн, Genesis Thor 660 се очертава като отличен избор за тези, които търсят унифицирано решение за работа и забавление в условията на мобилност.

Работейки безжично, захранвана от своята 3000 mAh батерия, клавиатурата може да издържи до седмица и позволява да избегнем претрупването на работното пространство с кабели.

Визуалната естетика на клавиатурата е подчертана от RGB осветление, използващо PRISMO ефекта. Налична е в бял и черен цвят (в настоящото ревю е черна), като и в двата сценария е забележително красива с включено осветление.


Многофункционална USB-C връзка

Тази Thor 660 идва с USB-A към USB-C кабел. Той може да се използва както за зареждане, така и за превръщане на клавиатурата в „жична”. Това е двойно удобство за всички, които искат да устроят своето игрално или работно място в произволна локация, та дори и насред кафене или споделен офис за съвместна работа.

Така или иначе си заслужава да благодарим на Genesis за навременното оттегляне от конектори тип micro-USB и другите подобни.

Времето за зареждане трае около 45 минути за напълно заредена батерия „от нулата”.

Компактен размер

Първото нещо, което бие на очи при отваряне на кутията на клавиатурата, е нейният размер. Той е около 60% от стандартния размер на безжична механична клавиатура. Тук липсват цифровият блок, клавишите със стрелки и редицата функционални клавиши.

Размерите са 293x102x39 милиметра. Изглежда много малка, но всъщност е функционална и, по всяка вероятност, ако сте се насочили към подобно компактно решение, вече добре знаете какво искате.

50 милиона удара

Няма съмнение, че мишките и клавиатурите на Genesis са много издръжливи. За да добием представа, следва да кажем, че тази Thor 660 може да се похвали с живот от 50 милиона натискания за всеки клавиш.

Анти-гостинг

Тази клавиатура също така разполага с N-Key rollover, което означава, че сканира и запомня всяко натискане на бутон поотделно и го предава на компютъра, независимо колко клавиша натискаме едновременно. Функцията е безценна при дългите сесии на игра, но и ако пишем много информация и то бързо.

Анти-гостинг системата е функция, която често се среща в клавиатурите от висок клас, но Genesis я включва във всичките си клавиатури от известно време насам.


Обслужва до 3 устройства

Както вече стана дума, клавиатурата се свързва посредством Bluetooth с дигиталните устройства, които следва да обслужва. Можем да я свържем с до 3 различни устройства по всяко време.

Левите клавиши Shift, Ctrl и Alt в комбинация служат за съхраняване на профилите на устройството. Свързването към обслужваното устройство е лесно – с натискане на клавиша FN и след това левия Shift, за да настроим първия Bluetooth профил. След това FN и левия Ctrl за профил 2 и накрая за профил 3 комбинираме FN с левия Alt. Оттам насетне можем да превъртаме между всичките 3 профила с лекота.


PRISMO ефект

Макар че всички клавиатури на Genesis включват PRISMO RGB осветление, точно при тази то изглежда фантастично. Цветовете осветяват добре и има 19 различни вградени профила, от които можем да избираме.

RGB подсветката работи независимо от метода на свързване, който се използва, но и има енергоспестяваща функция: ако клавиатурата не открие активност, тя гаси светлините след 60 секунди покой – RGB светлината се изключва, за да пести заряда на батерията.

Разбира се, ако RGB не ви харесва, можете просто да го изключите напълно.

Наличност и цена

Компактната безжична клавиатура Thor 660 RGB с кафяви суичове (Gateron Brown) е широко достъпна в търговската мрежа у нас от партньорите на полския бранд Genesis. Моделът струва около 150-160 лв. с ДДС и гаранция 24 месеца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар