10 дни до крайния срок за регистрация за „Наградите на БАИТ” 2023

Заявки за участие в конкурса се приемат до 24.00 ч. на 15 декември 2023 г.
(снимка: БАИТ)

Остават само 10 дни до изтичане на крайния срок за регистрация в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2023 г., припомниха организаторите от асоциацията на ИТ бизнеса.

Близо 20 са подадените кандидатури в отделните категории на конкурса към момента. Засилен интерес има към категориите „Журналистически принос“ и „Успешен български ИКТ продукт/услуга“, които са с по 5 участници.  Конкурсът все още очаква кандидатури за „Младежка награда“.

Заявки за участие се приемат до 24.00 ч. на 15 декември 2023 г. Регистрацията е безплатна. В конкурса могат да участват:

  1. Образователна награда – компании, които активно си сътрудничат със средни училища по проекти като предоставят свои служители като помощник учители в училища и/или създали своя методика, учебна програма, курс за учители за практическо обучение в компаниите висши училища, разработили иновативни интегрирани програми;
  2. Младежка награда – ученици и студенти;
  3. Журналистически принос – журналисти;
  4. Публична администрация – публични администрации (държавни или общински);
  5. Start up компании;
  6. Успешен български ИКТ продукт/услуга – компании-разработчици, регистрирани в България;
  7. Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика – компании/юридически лица от всички сектори на икономиката, регистрирани в България, успешно внедрили ИКТ решение, което е ново за българския пазар.

Новости в 13-ото издание има в категориите Успешен български ИКТ продукт/услуга и Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика, където кандидатите могат да представят информация за реализирани ESG проекти, което ще донесе допълнителни точки.

Номинираните в това издание на конкурса ще получат възможност да се представят с кратко видео по време на церемонията. Видеопредставянето следва да е с продължителност до 30 секунди и да представя проекта на номинирания. Изискванията за видеоклип са налични на сайта на Наградите. Подробните условия за участие са публикувани тук.

Традиционно, Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.

Наградите 

Победителите в конкурса ще получат пакет за обучение в цялостна програма за Agile Project Management, която включва 10 семинара с фокус върху различна тема от сферата на управление на проекти с гъвкави методологии, осигурен от bTalks. За победителите са предвидени и годишни абонаменти за правноинформационни системи „Сиела Норми“ и ваучери, за чиято стойност спечелилите ще могат да закупят книги от книжарници „Сиела“.

Отличените в конкурса ще получат и сборника „Дигитални истории“ с автограф от автора Георги Караманев. В него миналогодишният победител в Журналистическата категория на Наградите на БАИТ, търси отговорите на 8 големи въпроса, пред които ни изправят технологиите днес.

Церемонията 

Тази година конкурсът е със специалното участие на Христо Борисов, главен изпълнителен директор и съосновател на Payhawk, първата българска компания-еднорог, оценена на 1 млрд. долара, и на българския учен и писател Георги Бърдаров.

Връчването на наградите ще се състои през м. февруари 2024 г. Христо Борисов и Георги Бърдаров ще дадат визионерско начало на церемонията с диалог между технологичната и хуманитарната сфери. На сцената ще чуем гледните точки на ИТ предприемача и хуманитариста.

За аудиторията предстои разговор за това как технологиите променят бизнеса и начинът ни на живот, ролята на изкуствения интелект и какво бъдеще ни очаква. Двамата ще връчат и Наградата за специален принос на отличения в 13-ото издание на конкурса.

Коментар