АСБИС пуска решения за умния дом Aqara

Решенията на Aqara са подходящи за различни помещения, като апартаменти, жилищни сгради, офиси, хотели и др. (снимка: Aqara)

Решения за интелигентен дом с марката Aqara вече са налични в България, съобщиха от дистрибутора на марката – АСБИС. Гамата включва интелигентни хъбове, сензори за врати и прозорци, сензори за движение, интелигентни контакти и др. 

Продуктите Aqara са насочени към любителите на смарт технологиите, техноманиаците и хората, които са запалени по подобряването на своите домове и офиси. Решенията са достъпни от декември от онлайн и офлайн магазини. 

Това, което прави Aqara продуктите широко приложими, е съвместимостта им с Apple устройства – те могат да се комбинират с Apple HomeKit, уточни Димитър Митов, продуктов мениджър в АСБИС. Акцентът е изцяло върху домашния комфорт, подчерта той.

Решенията са подходящи за различни помещения, като апартаменти, жилищни сгради, офиси, хотели и др. Технологията на Zigbee позволява на устройствата да комуникират едно с друго, образувайки устойчива и самовъзстановяваща се мрежа, която минимизира риска от прекъсване на сигнала. 

Това, което прави Aqara продуктите широко приложими, е съвместимостта им с Apple устройства (снимка: Aqara)

Българските потребители ще имат достъп до продуктовата гама на Aqara за 2023 г., която включва предложения като видео звънец Aqara G4 с локално лицево разпознаване с изкуствен интелект и двупосочна комуникация, сензор за присъствие, цветни LED ленти с персонализирани ефекти и T2 контролери, оборудвани с Zigbee технология за регулиране на мощността и функционалността на различни устройства.

Марката Aqara е основана през 2016 г. и специализира в решенията за интелигентен дом. Днес тя има повече от 2 милиона клиенти в 192 държави и територии, уточниха от АСБИС.

Коментар