А1 с две престижни отличия в бизнес класации

А1 вече е не само най-голямата телекомуникационна компания в България, но и най-големият системен интегратор (снимка: А1 България)

Две отличия в бизнес класации спечели А1 България тази седмица. Компанията се нареди сред Топ 100 фирми, водещи икономиката на България, и беше призната за лидер в телекомуникациите.

Преди броени дни А1 беше отличена в 30-ото издание на класацията „ТОП 100 фирми, водещи икономиката на България”, изготвяна от Българската търговско-промишлена палата (БТПП), и получи награда от Председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков.

Признанието – специална бронзова статуетка „Хермес”, изработена от скулптора Ставри Калинов – се присъжда за съвкупността от отлични резултати по ключови бизнес показатели като максимален обем на приходите от продажби и максимална печалба.

„Вярвам, че отличните финансови резултати никога не са дело на отделни личности или само въпрос на инвестиции. Нямаше да постигнем този успех без отличната екипна работа, доверието на клиентите и доброто сътрудничество в обществен план”, коментира отличието Младен Маркоски, старши директор „Финанси” и член на УС на А1 България.

Той подчерта, че А1 вече е не само най-голямата телекомуникационна компания в България, но и най-големият системен интегратор и от тези позиции допринася за повишаване на икономическото благосъстояние на страната.

Днес стана ясно, че А1 е удостоена и с титлата „True Leader” в телекомуникациите за 2022 г. в единадесетото издание на инициативата на ICAP CRIF Bulgaria – глобална консултантска организация, специализирана в бизнес анализите и кредитния риск.

А1 получава признанието за съвкупност от отлични резултати по ключови бизнес показатели като висока доходност, увеличение или запазване на броя на служителите, кредитна стабилност и водеща позиция в сектора през 2022 година.

„Водещата позиция начело на дигиталната трансформация на бизнеса и обществото е част от мисията на А1. Непрекъснато надграждаме телекомуникационния си бизнес и в последните години навлязохме в още една предизвикателна област – на ICT решенията, и помагаме на организациите в страната да постигат ефективност и растеж, благодарение на технологиите”, коментира отличието Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации” в А1 България.

Тази година А1 оглави класацията Digitalk 101 като лидер на пазара на телекомуникационни услуги с оборот от над 1,25 млрд. лева за втора поредна година, най-голямата ICT компания и най-големият системен интегратор в България с приходи от 194,2 млн. лева.

Екипът за системна интеграция вече включва над 400 експерти, специализирани в предоставяне на ИТ услуги, а SAP специалистите са над 70. Само през последната година успешно са приключени над 1000 високотехнологични проекта за системна интеграция.

Същевременно компанията продължава да инвестира в развитието на мрежовата инфраструктура средно по 200 млн. лева на година и беше отличена от световната организация Ookla като операторът с най-бързата мобилна мрежа в България.

Класацията е направена на базата на резултатите от близо 250 000 теста от потребители. Престижната награда потвърди, че А1 предлага най-високи скорости на сваляне и качване на информация, с което осигурява на потребителите най-бързия мобилен интернет в страната.

Не на последно място, А1 България беше обявена за “страхотно място за работа” от световната организация Great Place to Work на базата на мненията на близо 2300 от служителите в страната и се нареди сред най-добрите работодатели в Европа.

Коментар