Виетнам развива изкуствения интелект с американска помощ

Виетнам и Nvidia ще задълбочат отношенията си, заяви Дженсън Хуанг
(снимка: Nvidia)

Американският производител на чипове Nvidia, най-големият доставчик за AI индустрията, планира да разшири партньорствата си с водещите технологични фирми във Виетнам и да подкрепи страната в обучението на специалисти по изкуствен интелект.

Nvidia, която вече е инвестирала 250 милиона долара във Виетнам, си партнира с местните технологични компании, за да внедри изкуствения интелект в облачната, автомобилната и здравната индустрия.

„Виетнам вече е наш партньор, защото имаме милиони клиенти тук”, казва Дженсън Хуанг, главен изпълнителен директор на Nividia, цитиран от Ройтерс. „Виетнам и Nvidia ще задълбочат отношенията си, като Viettel, FPT, Vingroup и VNG са компании, с които Nvidia се надява да разшири партньорството си”.

Nvidia ще подкрепи също обучението и инфраструктурата за изкуствен интелект във Виетнам, допълва шефът на компанията.

На пресконференция министърът на инвестициите на Виетнам, Нгуен Чи Дунг, заяви, че страната подготвя механизми и стимули за привличане на инвестиционни проекти в индустриите на полупроводниците и изкуствения интелект.

Нгуен Чи Дунг също поиска от Nvidia да обмисли изграждането на център за научноизследователска и развойна дейност в страната след предложението на Хуанг да създаде база във Виетнам.

Коментар