Срокът за участие в „Наградите на БАИТ” за 2023 г. изтича след 4 дни

Връчването на наградите в конкурса ще се състои през м. февруари 2024 г. 
(снимка: БАИТ)

Остават 4 дни за подаване на кандидатури в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2023 година, съобщиха организаторите на ежегодната надпревара, която отличава компании, институции и личности за техния принос в развитието на ИКТ.  

26 са подадените кандидатури в седемте категории на конкурса към момента. Традиционно, с най-голям брой кандидатури е категорията Журналистически принос със седем участници, следвана от Успешен български ИКТ продукт/услуга, в която се конкурират 5 компании.

Три общини и една държавна структура до момента са подали проекти в категория Публична администрация. В категориите Образователна награда и Startup компания сили мерят по 3 компании, заявили принос в тази сфера.

Вече са факт и първите ИКТ проекти на екипи от ученици и студенти в категория Младежка награда. Категория Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика е с две кандидатури до момента.

Припомняме, че заявки за участие се приемат до 24.00 ч. в петък,  15 декември. Регистрацията е безплатна.

Новости в това издание има в категориите Успешен български ИКТ продукт/услуга и Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика, където кандидатите могат да представят информация за реализирани ESG проекти, което ще донесе допълнителни точки.

Номинираните в конкурса ще получат възможността да се представят с кратко видео по време на церемонията. Видеопредставянето следва да е с продължителност до 30 секунди и да представя проекта на номинирания. Изискванията за видеоклип са налични на сайта на Наградите. Подробните условия за участие са публикувани тук.

Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.

Победителите в конкурса ще получат пакет за обучение в цялостна програма за Agile Project Management, която включва 10 семинара с фокус върху различна тема от сферата на управление на проекти с гъвкави методологии, осигурен от bTalks. За победителите са предвидени и годишни абонаменти за правноинформационни системи „Сиела Норми“ и ваучери, за чиято стойност спечелилите ще могат да закупят книги от книжарници „Сиела“.

Отличените в конкурса ще получат и сборника „Дигитални истории“ с автограф от автора Георги Караманев. В него миналогодишният победител в Журналистическата категория на Наградите на БАИТ, търси отговорите на 8 големи въпроса, пред които ни изправят технологиите днес.

Тази година конкурсът е със специалното участие на Христо Борисов, главен изпълнителен директор и съосновател на Payhawk, първата българска компания-еднорог, оценена на 1 млрд. долара, и на българския учен и писател Георги Бърдаров. Връчването на наградите ще се състои през м. февруари 2024 г.

Коментар