Бианор Холдинг придоби четвърта компания тази година

Нова сделка на Бианор Холдинг разширява портфолиото и клиентската база на компанията
(снимка: CC0 Public Domain)

Бианор Холдинг” АД придоби 100% от българската софтуерна компания „Булбера” ЕООД. Стойността на сделката, която е четвърта за холдинга от началото на 2023 година, не беше обявена.

Булбера разработва специализирани софтуерни решения в сферата на телекомуникациите, здравеопазването и електронната търговия. Компанията има сериозен опит и в решенията за управление и анализ на големи информационни масиви и поддръжка на центрове за съхранение и обработка на данни. Нейни клиенти са Telenor, Nokia, L’Oréal, Takeaway.com и др.

След сделката екипът на Булбера ще се присъедини към този на дъщерното дружество ITIDO, съгласно стратегията на Бианор да търси синергия между отделните дружества и техните екипи. Булбера има екипи в Стара Загора и Велико Търново.

Основателят и управител на Булбера, Стефан Господинов, ще се включи активно в управлението на инженерните екипи на ITIDO на позицията вицепрезидент, „Разработка на софтуер”. До 2008 година той е бил част от екипа на Бианор Сървисиз.

„Присъединяването към Бианор Холдинг и в частност към екипа на ITIDO ще донесе много позитиви и на двете страни. Ние се включваме с екип от доказали се професионалисти и сериозно портфолио от клиенти и реализирани проекти”, коментира Господинов.

Това е четвъртата сделка за придобиване, която Бианор Холдинг реализира в рамките на последните осем месеца, като част от стратегията на групата за допълване на органичния растеж с консолидация на други успешни български софтуерни компании.

Сделката ще доведе до допълнително диверсифициране на клиентската база и локациите, в които групата наема специалисти, и до разширяване на компетенциите и портфолиото ѝ от  услуги.

Коментар