Nvidia разширява водещите си позиции в 3D технологиите по време на CES

Consumer Electronics Show (CES) — Лас Вегас, Невада — 8 Януари, 2010 — Пределно ясно е, че 2010 ще бъде годината на 3D и NVIDIA е сред водачите в тази област, предоставяйки стереоскопични 3D решения за масовия компютърен потребител. По време на тазгодишното изложение CES в Лас Вегас, NVIDIA демонстрира широка гама от нови продукти и технологии, които показват как компютър, използващ графичен процесор GeForce® в комбинация с NVIDIA 3D Vision™ хардуерната и софтуерна екосистема осигурява най-добрата платформа за използване на 3D съдържание на компютъра – за Blu-ray 3D филми, игри, снимки и дори при браузване в интернет.

В зала Юг 4, щанд #35912, NVIDIA демонстрира технологията 3D Vision на:

  • Настолни компютри, използващи нови 3D Vision-съвместим, 1080p, 120Hz LCD панели от водещи производители на монитори, в това число Acer, Alienware™ и други.
  • Нови 3D-Vision-съвместими преносими компютри от водещи производители, всички оборудвани с последно поколение 120Hz 3D-съвместими екрани.
  • NVIDIA 3D Vision Surround, първото в света 3D решение, което позволява на потребителите да свържат до три 3D монитора или проектора с висока резолюция и да разширят образа върху всички, за да получат впечатляващо усещане като в IMAX® кино, докато играят на любимите си игри.

В допълнение към впечатляващия 3D хардуер са налице и доста други интересни решения, разбира се, когато те биват гледани в 3D с помощта на акитвните шътър очила 3D Vision, като например:

  • Нови Blu-ray 3D софтуерни плейъри, включително Arsoft TotalMedia Theatre 3 и Cyberlink PowerDVD Ultra
  • Blu-ray 3D съдържание, в това число 3D филмови трейлъри като Toy Story 3, A Christmas Carol, Alice in Wonderland и други.
  • Най-горещите игри за PC, пуснати в 1080p резолюция и стереоскопичен 3D режим, като например Avatar: The Game, Batman: Arkham Asylum, Dark Void, Just Cause 2, Need for Speed: Shift и други.

Плюс,

  • Първи поглед на новата YouTube 3D услуга, работеща на 3D технологична демонстрация  на Adobe® Flash плейъра, която може да се гледа пълноценно с помощта на NVIDIA 3D Vision.

Специално за посетителите на CES, NVIDIA е подготвила 3D фото будка, където дошлите на щанда на компанията ще бъдат снимани в 3D с помощта на новия цифров фотоапарат Fujifilm FinePix REAL 3D W1. Снимките, направени по време на изложението ще бъдат публикувани онлайн в последствие.

А за да бъдете наистина впечатлени трябва да пробвате 3D Vision Surround, като инсталация на системата можете да намерите в зала Юг 4, щанд #35745, където ще можете да видите 3D Vision Surround, използващ DepthQ HD 3D проектори и Acer GD245HQ 1080p LCD монитори.

Коментар