Биткойн започна годината с рекорд

Курсът на биткойн се покачи рязко с настъпване на новата година 
(снимка: CC0 Public Domain)

Притежателите на биткойни имат двоен повод да празнуват – не само настъпването на новата година, но и летящия курс на най-популярната криптовалутата. Биткойн започна 2024-а година с рекордно поскъпване.

Вечерта на 1 януари основната криптовалута се покачи до над $45 хиляди за първи път от 5 април 2022 г. Поскъпването на биткойн се потвърждава от данните от различни борси за криптовалута.

В момента цената на биткойн вече е над 45 200 долара и се задържа на това ниво от няколко часа. Според участници на пазара, съпротивата на това ниво най-накрая е преодоляна. За последен път биткойн достигна такива стойности през април 2022 г.

Първите биткойн ETF се очаква да бъдат приети в рамките на една седмица. Експерти прогнозират, че ако инвеститорите налеят милиарди долари в новия крипто-инструмент, цената на биткойн ще се повиши още повече.

Освен това през април се очаква халвинг, след което курсът на биткойн традиционно поставя рекорди. Така че са налице предпоставки притежателите на биткойн да пожънат големи печалби тази година.

Коментари по темата: „Биткойн започна годината с рекорд”

добавете коментар...

  1. Разум Даскалов

    Да, така е бързо може да се печели както и също толкова бързо и да се губи. Правилата на хазарта. Винаги печели собственика на казиното, но не и клиентите.

  2. Йордан

    Обичам лесните парички 🙂 А балъците нека бачкат, че да има с какво да пълня търбуха ха-ха-ха.

Коментар