Актуализация на iOS нарушава работата на iPhone 15

Новият iPhone 15 изпитва проблеми след обновяване на операционната система
(снимка: CC0 Public Domain)

Потребители на новия iPhone 15 съобщават, че след актуализация на операционната система iOS смартфонът вече не изпълнява основната си функция – те не могат да провеждат разговори или да използват интернет. От Apple все още не са коментирали ситуацията

Много потребители на устройства от серията iPhone 15 се оплакват, че не могат да извършват разговори със смартфоните си, след като са актуализирали операционната система iOS до най-новата версия 17.2.1, съобщи Mydrivers в публикация за възникналия проблем.

Собствениците на iPhone публикуват премеждията си в социални медии, както и в официалната общност на Apple. В момента проблемът се наблюдава само при най-новите модели iPhone.

Според отзивите, след актуализиране до iOS 17.2.1 потребителите не могат да се свържет с мрежите на клетъчните оператори, които ги обслужват. В резултат на това става невъзможно да провеждат телефонни разговори и да използват мобилен интернет с iPhone 15.

Apple все още не е коментирала съобщенията за проблеми. Според наличната информация, някои мобилни потребители са успели да се свържат със своите доставчици на услуги и са сменили SIM картите си, но проблемът остава неразрешен.

По-рано потребители на iPhone сигнализираха, че след актуализиране до iOS 17.2.1 телефоните им се нагряват силно, но Apple отново не реагира на оплакванията.

Коментар