Актуализация на Windows 11 ще добави през април поддръжка на Wi-Fi 7

Функционална актуализация на Windows 11 ще осъвремени поддръжката на Wi-Fi
(снимка: CC0 Public Domain)

Следващата функционална актуализация на Windows 11 ще излезе през април 2024 г. Версията, известна като Windows 11 24H1, ще осигури поддръжка на безжичните Wi-Fi 7 адаптери на Intel.

Компютърният производител Dell разкри датата на пускане на следващата голяма актуализация на Windows 11 – версия Windows 11 24H1, известна още като Moment 5. Microsoft ще започне да я разпространява през април. Въпреки че актуализацията е обявена като голяма, не се очакват специални нововъведения.

Най-значимото допълнение към функциите на Windows 11 ще бъде драйверът за Wi-Fi 7 адаптери от Intel. Като се има предвид, че Dell е дългогодишен партньор както на Microsoft, така и на Intel, не е изненадващо, че компанията се фокусира именно върху тази функция.

Въпреки че актуализацията на Windows 11 24H1 е от категорията на големите, в нея ще има малко иновации. Според предварителните данни, с Moment 5 разработчикът Microsoft ще се фокусира върху целеви подобрения и оптимизации. Например, няколко фирмени приложения ще бъдат актуализирани, включително Notepad – в него ще се появи брояч на знаци.

Коментар