AMD свали цените на геймърските графични карти Radeon RX 7000

Геймърите ще могат да се възползват от по-ниски цени за картите Radeon RX 7000
(снимка: AMD)

AMD обяви специална програма с промоционални цени на графичните си карти Radeon RX 7000 за избрани търговски вериги, която ще остане актуална през първото тримесечие на годината. От нея могат да се възползват геймърите, които търсят графични карти с висока производителност и функционалност за най-новите игри, както и създателите на съдържание.

В рамките на промоцията картата AMD Radeon RX 7900 XT ще се предлага на цени от $749, което е с над $100 под първоначалната препоръчителна крайна цена (SEP). За модела AMD Radeon RX 7900 GRE са обявени цени от $549, също с над $100 под SEP.

Програмата ще обхване търговските вериги (онлайн и традиционни). Промоционалните цени ще станат видни на пазара още през следващите дни, съобщиха от AMD.

Освен това от днес до 30 януари 2024 г. геймърите ще получат безплатно копие на Avatar: Frontiers of Pandora с покупката на отговарящи на условията Ryzen процесори и Radeon графични карти, в допълнение към избрани AMD-базирани системи от участващи в промоцията търговци на дребно.

Графичните карти от серията AMD Radeon RX 7000 предлагат по-чиста производителност в най-играните и най-купуваните игри в Steam. Така например, AMD Radeon RX 7900 XTX на ценово ниво $999 предлага средно повече чиста производителност от RTX 4080 на 4K резолюция в игри като Call of Duty: MWIII, GTA V, Starfield, Hogwarts Legacy, Cyberpunk 2077 и Resident Evil 4, посочиха от AMD.

Коментар