Oргани по стандартите бистрят “свързаните коли”

Свързаните коли – тези, които имат постоянна интернет връзка „на борда“ – стават все по-актуални, няма спор. Най-новото доказателство за огромното им бъдеще и значимост е фактът, че най-големите организации за стандартизация в областта на високите технологии подготвят своя работна среща именно по този въпрос.

Работна среща на международния съюз по телекомуникации ITU, международната организация за стандартизация ISO и международната комисия по електротехника IEC ще събере топ-експерти в началото на март, за да говорят за „омрежените“ автомобили. Знаменателната сбирка ще се проведе в рамките на автомобилното изложение в Женева.
Един поглед върху разтърсващите технологии, които ще променят начина, по който автомобилите ни си взаимодействат с нас и с физическата среда“ – така ITU определя предстоящата работна среща. Това ще е мероприятие, което събира на едно място индустрии, които досега почти не са се срещали – информационните технологии и автомобилостроенето.
Ще присъстват представители на американското Министерство на транспорта, Европейската комисия, американската национална администрация за сигурност на трафика по магистралите, BMW, Orange, OKI. Работният семинар ще привлече и мнозина специалисти, инженери, студенти и др.

Коментар