Ericsson привлича 1000 експерти по системна интеграция

Шведският гигант Ericsson ще закупи 100% от акциите на компанията Pride Spa, базирана в Италия. Сделката ще влее в редиците на Ericsson 1000 експерта по консултиране и системна интеграция, като така персоналът на телекомуникационната компания ще набъбне на 40,000 души в сферата на услугите.

"Консултирането и системната интеграция са ключови области в една все по-комплексна телекомуникационна среда, където услугите към крайния потребител са по-модерни и е налице конвергенция на фиксираните и мобилни мрежи", сподели Ян Фрикхамер, технически директор и директор на бизнес подразделението Глобални услуги в Ericsson.

През последните пет години Ericsson придоби пет компании в сферата на системната интеграция и консултирането: Audilog, Франция, 60 служители; Teleca OSS, Швеция, 40 служители; TUSC, Австралия, 84 служители; HyC, Испания, 110 служители;  Bizitek, Турция, 115 служители.

Сделката с италианската Pride Spa подлежи на регулаторно одобрение и се очаква да бъде финализирана до началото на февруари тази година.

Коментар