„Информационно обслужване” стана член на EURITAS

„Информационно обслужване” се присъедини към асоциация на обществени доставчици на ИКТ услуги в Европа (снимка: CC0 Public Domain)

Националният системен интегратор „Информационно обслужване” бе приет за член на Европейската асоциация на публичните ИТ доставчици EURITAS. В организацията членуват представители на Германия, Италия, Финландия, Малта, Швейцария, Дания, Холандия и Хърватия.  

Целта на асоциацията е да създаде трансевропейска мрежа от обществени доставчици на ИКТ услуги, които да обменят ноу-хау и най-добри практики в областта на електронното управление, да адаптират стандартите и потенциала за надграждане на ИТ системите, използвани в публичната администрация.

„Информационно обслужване” получи изрична покана за членство в асоциацията на най-развитите обществени доставчици на ИКТ услуги на Стария континент и така стана вторият представител на Източна Европа в нея.

Присъствието на българска компания в EURITAS e огромно признание за целия ИТ сектор в страната и огромно задължение да се спазват най-добрите световни практики в областта на ИКТ услугите, коментира Ивайло Филипов, изпълнителен директор на „Информационно обслужване” АД.

Дружеството е българският национален системен интегратор на държавната администрация. Компанията изгражда, поддържа, развива и наблюдава работоспособността на информационните системи с национално значение.

Коментар