Топ 15 на най-популярните телефони в историята

Това е най-популярният мобилен телефон в света – Nokia 1100
(снимка: CC0 Public Domain)

Кои са най-популярните мобилни телефони в цялата история на индустрията? Отговор на този въпрос дава нова класация, изготвена от Visual Capitalist, и доминирана тотално от три марки.

В топ 15 на най-популярните телефони влизат устройства на Nokia, Apple и Samsung. Прави впечатление отсъствието на Samsung от челната десетка, което може да се обясни с голямото разнообразие от модели, предлагани от корейския производител.

Очаквано Nokia е на първо място, но изненадата е, че най-популярният телефон не е хит като 3210. Начело в класацията е Nokia 1100, от който са продадени 250 милиона за шест години.

Неговият „брат” Nokia 1110 почти повтаря този успех, заемайки второ място. Топ 3 се допълва от най-популярните смартфони на Apple – линията iPhone 6. Моделът Nokia 3210, от който са продадени 161 милиона бройки, заема едва седмо място.

Топ 15 на най-продаваните мобилни телефони в цялата история на индустрията
(източник: Visual Capitalist)

Къде е Samsung? Най-популярното устройство на компанията не успя да влезе в топ 10: бюджетният телефон с бутони Samsung E1100 е класиран на 11-то място. А списъкът Топ 15 затваря iPhone 5 с продажби в размер на 146 млн. броя.

Коментари по темата: „Топ 15 на най-популярните телефони в историята”

добавете коментар...

  1. Иван

    “до бай иван
    29/01/2024 21:35

    бай иване, направи твоя класация на най-популярните мобилни телефони, за да покажеш как се прави ”

    Когато някой не иска или по-скоро няма капацитета да вникне какъв смисъл се влага в даден коментар, тогава решава да изкаже неадекватното си мнение!
    Нямам желание да показвам как нещо се “прави”, а просто уточнявам, че когата се прави класация на нещо трябва да се сравняват еднакви неща – затова дадох простичък пример с Москвич и ЗИЛ, та да може човек като коментиращия да разбере, ама и това не било достатъчно да се схване простичкото нещо! Да си жив и здрав! 🙂

  2. до бай иван

    бай иване, направи твоя класация на най-популярните мобилни телефони, за да покажеш как се прави 😉

  3. Иван

    Като цяло глупава класация, т.к. се прави сравнение между различни видове/класове устройства. Правят се сравнения между GSM и смарт телефони, което е абсурдно. Ако се прави класация прави се между еднакви по вид/род, клас устройства.
    Това е все едно да се прави класация, че са продадени повече лек автомобил Москвич, отколкото камион ЗИЛ.
    Кажете кой е водещия в класацията GSM, и кой е водещия смарт телефон – тогава имаме реална представа.
    Nokia 1100 излиза на пазара 2003, а Iphone 6 излиза 2014 – има, няма 11 години – явно за авторите 11 години от технологична гл. т. не са нищо! Като се пише/преписва нещо, моля правете го с акъл, за да не отидете в историята като много други сайтове!

  4. Румпел щилтсхем

    Още имам Нокия 1100 и Моторола RAZR

Коментар