Блогъри дават $100,000 за таблета на Apple

Истерията около очаквания таблет на Apple придоби чудовищни размери. Популярен блог "изби рибата" с оферта от 100 хиляди долара за забуленото в гъста мъгла (умишлено, най-вероятно, от стратезите в Купертино) устройство.

Valleywag обяви, че ще даде умопомрачителната сума на всеки, който им осигури  1 час насаме с екземпляр на устройството. Мизата пада на $50 хиляди за фотография или видеозапис на Стив Джобс (CEO на Apple) с таблет в ръка.

Всеки друг видеоклип с устройството е оценен на $20 хиляди, а за снимка на таблета Valleymag дава два пъти по-малко – само $10 хиляди.

Авторите на блога гарантират пълна анонимност за всеки, който се отзове на предложението. От Valleywag предупреждават, че ще приемат само снимки с висока резолюция. Освен това таблетът трябва да бъде добре осветен.

За да избегне измами, блогът ще се разплати с папараци и шпиони, които доставят фото и видео материали или самия таблет, едва след официалния анонс от страна на Apple. Очаква се това да стане на 27 януари.

По традиция, всеки нов продукт на "ябълката" предизвиква цунами от слухове в медийното пространство, преди да бъде пуснат на пазара. До последно обаче никой не е сигурен какво ще извади от ръкава си Apple, тъй като информациите са противоречиви.

Манипулацията с помощта на медиите е умишлена политика от страна на Apple, призна наскоро бивш служител на компанията. По този начин в Купертино постигали различни цели, вкл. мотивиране на пазара за новия продукт и дезинформация на конкурентите.

по темата: „Блогъри дават $100,000 за таблета на Apple”

добавете коментар...

  1. c

    Аман от промити Епълски мозъци дето си мислят, че Епъл мислят технологиите…

  2. any

    умишлена политика от страна на Apple… Тея на леля ми. Всеки нов продукт на Епъл няма аналог лато дизайн и функционалност. Трябва да сменят няколко плеъра, за да се разбере , че е трябвало да се вземе ипод, ифоне и тн.

Коментар