Определят ИТ шеф за националната сигурност

Изпълнителната агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“ публикува на сайта си списък на допуснатите и недопуснатите кандидати до участие в конкурс за длъжността заместник – главен директор на Главна дирекция „Електронни съобщителни мрежи за националната сигурност“.

Въз основа на преценката си конкурсната комисия на агенцията е решила да допусне:

  1. Атанас Иванов Печев
  2. Васил Георгиев Василев
  3. Димитър Добрев Николов
  4. Калин Петров Калинов
  5. Маргита Борисова Паскалева

Двама души не са били допуснато до по-нататъшното участие в конкурса. Ваньо Митков Димитров е остранен, защото „представените документи не удостоверяват изискуемия професионален опит 6 години в областта на дейности, свързани с функциите определени в длъжностната характеристика на длъжността или присъден ІІ младши ранг“. Не е допуснат и Костадин Димитров Момчилов заради непредставени документи, удостоверяващи наличие на необходимия за заемане на длъжността професионален опит или присъден ІІ младши ранг.

Петимата одобрени кандидати трябва да се явят на 28 януари сутринта в сградата на ИА „ЕСМИС” за провеждане на конкурса чрез писмена разработка на тематика, свързана с подпомагане на дейността в областта на ръководене, изграждане, развитие, поддържане, експлоатация и защита на електронните съобщителни мрежи, във връзка с националната сигурност и осигуряването на надеждно функциониране на телекомуникационните, инженерно – техническите системи, кабелни и радио релейни линии. Подробности около писмената разработка не са посочени от агенцията.

Интервюто с допуснатите до него кандидати ще се проведе на 29 януари.

Коментар