Българска AI платформа навлиза на световния пазар

Създаването на анимирани банери във всички необходими размери, без кодиране, става лесно с помощта на изкуствен интелект (графика: BannerGate)

Българска разработка за генериране на рекламни банери с помощта на изкуствен интелект навлезе на световния пазар още с първата си версия. BannerGate използва AI за създаване на анимирани рекламни банери в реално време.

Със своите напреднали алгоритми и интелигентна автоматизация, BannerGate е една от първите в света платформи за моментално създаване на HTML5 дисплейни банери, подходящи за различни рекламни платформи.

Потребителите могат да създават анимирани банери във всички необходими размери без нужда от тяхното кодиране, в 3 лесни стъпки. В текущата първа версия на платформата те могат да избират от различни шаблони, да добавят свое собствено лого и продукт и лесно да персонализират своите банери посредством вградените модули.

„Създадохме BannerGate с цел да предложим много удобна алтернатива на индустрията ни и да преодолеем предизвикателствата на традиционните модели и процеси”, сподели Минчо Василев, един от основателите на проекта.

Платформата BannerGate драстично оптимизира ресурсите, разходите и времето, казва Минчо Василев, един от основателите на проекта (снимка: BannerGate)

Платформата предлага централизирана система за генериране на банери, базирана на подаване на информация към AI чрез т.нар. prompts (подсказки), като така създава драстични оптимизации на ресурсите, разходите и времето на всеки, който има нужда от този рекламен формат, поясни Василев.

„Обратната връзка от първите потребители от пазари като САЩ, Европа и разрастващи се пазари като Индонезия показват, че платформата увеличава ефективността на рекламните метрики, особено нужни при A/B тестинга”, допълни той.

Платформата е насочена към всички рекламни специалисти, работещи в криейтив, дигитални или медийни агенции, както и инхаус експерти, които създават дисплей банери или менажират рекламни кампании.

Екипът зад услугата ще разшири поетапно възможностите на BannerGate през годината. Дългосрочната цел на платформата е да революционизира начина, по който се създава рекламно съдържание, с интелигентни и лесни за управление решения, базирани на изкуствен интелект.

Коментар