Нова технология намалява дебелината на телефоните

Южнокорейският гигант Samsung Electronics обяви днес, че е разработил най-тънкия мобилен LCD панел. Според информация от digitimes.com, панелът е колкото 0,82 мм кредитна карта. Дебелината на дисплея е с 0,07 мм по-малка от считания досега за най-тънък панел в света.
Новият LCD екран е достъпен в размери 2.1 и 2.2-инча. Поддържа резолюция QVGA (240×320 пиксела), яркост 300 cd/m² и контраст 500:1. Масовото производство на панела ще започне през втората половина на 2007 година.
Samsung обяви също, че е разработил нова мобилна технология, наречена i-Lens. Тя интегрира съставните компоненти на панела, вкл. защитния слой, в единичен, много тънък модул, който е по-устойчив на сътресения и по-лесен за четене от конвенционалните панели.
Резултатът от внедряването на новата технология ще бъде създаване на по-тънки LCD модули, които защитават по-добре основния дисплей на мобилните телефони, като го правят по-устойчив на удари и вибрации. Производителите на GSM-и ще могат да намалят с 1,4 до 2,4 мм дебелината на своите продукти, използвайки i-Lens.

Коментар