Открита е уязвимост в системата Mac OS X

Новооткрита уязвимост в Mac OS X потенциално може да бъде използвана за повишаване на привилегията на потребителя или… на хакера. Уязвимостта е резултат от грешка в com.apple.AppleDiskImageController, когато обработва развалена DMG структура.

За момента няма официален пач, но все пак е достъпно решение, което могат да приложат потребителите на Mac OS, за да са по-спокойни. Първо трябва да се деактивира опцията “opening safe files after downloading” и след това да се предостави достъп до засегнатата система само на доверени потребители.

Все още не е ясно дали и други версии на операционната система за Mac компютри не страдат от същия проблем. Напоследък зачестиха опитите на хакери и експерти в откриване на уязвимости в Mac OS, сякаш за да докажат, че няма сигурни неща на този свят.

Списъкът за най-популярeн обект на хакерските атаки продължава да води операционната система Windows, вкл. браузъра Internet Explorer и приложния пакет за нея MS Office, според последния рейтинг на института SANS.

Коментар