Defender Remover – премахва антивируса на Windows

Defender Remover е лесен за използване, не изисква инсталация или конфигуриране
(екранна снимка: Defender Remover)

Антивирусът Windows Defender, който е вграден в операционната система, е надеждно решение, но изисква много ресурси и понякога блокира и изтрива файлове. Може да бъде изключен, но въпреки това много потребители съобщават, че по някакъв начин все още работи във фонов режим.

Все пак има възможност за пълно деактивиране на Windows Defender с помощни инструменти. Специално за тази цел е създадена програмата Defender Remover – малък софтуерен инструмент, който ви позволява да изключите надеждно вградения антивирус на Windows. Разбира се, винаги може да го включите отново, ако се наложи.

Defender Remover не изисква инсталация или конфигуриране – достатъчно е просто да го изтеглите и стартирате, за да започнете премахването на Windows Defender. Като се има предвид естеството на програмата, препоръчително е да я стартирате като администратор, за да избегнете евентуални грешки, дължащи се на промени в системните файлове.

Интерфейсът на приложението е опростен и наподобява конзолен инструмент, където можете да изберете желаната опция, като напишете съответната буква. Defender Remover ще рестартира компютъра и ще продължи да прилага промените, след като изберете желаната опция.

Инструментът не само деактивира завинаги Windows Defender, но също така премахва други свързани услуги и процеси. По-конкретно, премахва Windows Security App, Windows Smart-Screen, Windows Web-Threat Service, Microsoft Defender App Guard, Windows Virtualization-Based Security (VBS), Windows File Virtualization (UAC) и Windows Security Services. Затова се уверете, че имате алтернативно решение за защита, особено ако компютърът ви е свързан към интернет.

Можете, разбира се, да изключите антивирусната програма на Windows и без помощта на инструменти на трети страни, чрез настройките в системата. Но много потребители не искат да се лутат по този път, особено след като това включва извършване на някои промени в груповите правила, които не всеки разбира.

Независимо дали използвате друго антивирусно решение, не сте доволни от защитата, предоставена от Windows Defender, или просто не ви харесва вградения антивирус, можете да обмислите използването на Defender Remover, за да го изключите за постоянно.

Даунлоуд: Defender Remover

Коментар