Почти всеки, купил биткойн, е в зоната на печалба

Курсът на основната криптовалута биткойн се покачи над 50 000 долара
(снимка: CC0 Public Domain)

Почти всички притежатели на биткойн, по-точно 96,62%, вече са в зоната на печалба, благодарение на рязкото покачване на цената на основната криптовалута до нива, невиждани от декември 2021 г., сочат данни на CryptoQuant. Това означава, че почти всички инвеститори в BTC сега са в благоприятно финансово състояние.

Ръстът на индикатора UTXO показва, че броят на печелившите биткойн портфейли се е увеличил в ущърб на нерентабилните. Това явление подчертава увереността и доверието на пазара в по-нататъшно увеличение на цената на криптовалутата.

Анализаторите обаче предупреждават, че в такива моменти има рискове от корекция на цената на активите. Това се дължи на факта, че инвеститорите може да се изкушат да спечелят пари от текущия растеж и да започнат да продават част от своето портфолио от криптовалута.

Ако започнат масови продажби, това може да предизвика верижна реакция, при която големите играчи започват да напускат позиции, последвани от средни и малки притежатели на биткойни, увеличавайки натиска върху цената.

Вчера курсът на основната криптовалута биткойн се покачи над 50 000 долара. Това е най-високото ниво за криптовалутата от края на 2021 г. За по-малко от три седмици след одобрението на спот биткойн ETF, ръстът на курса надхвърли 30%.

Коментари по темата: „Почти всеки, купил биткойн, е в зоната на печалба”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    В криптото винаги всички печелят. Купувате днес, след една година продавате с 50% печалба.

  2. мхм

    Типичен глупак, който си няма никаква представа от това, за което говори.

  3. и един мармот...

    В една финансова пирамида каквато е криптовалутата, едни за да печелят пари тогава други трябва да губят пари.

Коментар