Дизайнер ветеран на Apple напуска компанията

Дизайнерският екип на Apple скоро ще се раздели с един от ветераните на компанията
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple ще загуби още един дългогодишен член на екипа си за индустриален дизайн. Барт Андре, който работи в компанията повече от 30 години, планира да се пенсионира през 2024-а, съобщи за предстоящата раздяла Блумбърг.

Барт Андре се присъединява към Apple през 1992 г. заедно с Джони Айв. Той е един от последните останали членове на дизайнерския екип, който работи с Айв върху много от легендарните продукти на Apple.

Андре помогна за управлението на дизайнерския екип след напускането на Евънс Ханки през 2022 г., който беше вицепрезидент на Apple по индустриален дизайн след напускането на Айв през 2019 г.

Когато Айв напусна Apple, за да основе LoveFrom, няколко дизайнери го последваха, а по-късно и други членове на дизайнерския екип напуснаха Apple.

След оттеглянето на Еванс Ханки, Apple елиминира позицията директор на продуктовия дизайн и преструктурира екипа под ръководството на главния оперативен директор Джеф Уилямс.

Според източници на Блумбърг, някои членове на дизайнерския екип са останали недоволни от това, че работят под ръководството на мениджър, който не е дизайнер.

Коментар