Изкуственият интелект е тема и на Microsoft Build 2024

Microsoft усилено разработва технологии за изкуствен интелект
(снимка: Microsoft)

И през настоящата година изкуственият интелект изглежда ще определи духа на повечето събития във високотехнологичната индустрия. Това важи в пълна степен за конференцията Microsoft Build 2024, която ще се проведе от 21 до 23 май в Сиатъл.

Тазгодишното събитие за разработчици на Microsoft Build ще се фокусира върху технологиите за изкуствен интелект като асистента Copilot AI, става ясно от съобщение на Microsoft в социалната мрежа X (преди Twitter).

Миналата година конференцията Build се проведе присъствено за първи път от пандемията, заради която няколко предишни събития бяха само във формат онлайн. Build 2024 ще се проведе на живо в Сиатъл, но също ще се излъчва и онлайн.

Microsoft все по-активно разработва технологии за изкуствен интелект, което доведе до създаване на инструменти като Copilot Studio и Windows AI Studio.

Софтуерният гигант възнамерява да интегрира AI технологиите тясно в Windows и Microsoft 365, така че с голяма вероятност може да се предположи, че тазгодишната конференция Build ще се фокусира върху невронни мрежи и инструменти, базирани на тях.

Графикът на конференцията Build все още не е публикуван, но Microsoft вече кани желаещите да се регистрират. Междувременно, очаква се тази седмица Microsoft да разкрие повече подробности за бъдещето на Xbox и напролет да представи нови устройства Surface.

Коментар