AMD прави по-достъпна разработката на AI и ML

AMD дава на AI общността достъп до мощни графични процесори от различни нива на цени и производителност (графика: AMD)

AMD развива своята инициатива да направи изкуствения интелект по-достъпен за изследователи и разработчици. Компанията разширява своята платформа за разработка на машинно обучение с отворената софтуерна екосистема ROCm 6.0.

С версия ROCm 6.0, инженерите и разработчиците на решения за изкуствен интелект и машинно обучение вече могат да използват системи с настолни графични процесори Radeon PRO W7800 и Radeon RX 7900 GRE, в допълнение към добавената преди това поддръжка за други графични процесори, базирани на усъвършенстваната RDNA 3 архитектура — Radeon PRO W7900, Radeon RX 7900 XTX и Radeon RX 7900 XT.

С поддръжката на широко портфолио от хардуерни системи, AMD дава на AI общността достъп до мощни графични процесори от различни нива на цени и производителност, за да ускори своите работни задачи с изкуствен интелект.

AMD също така обяви, че ROCm 6.0 вече поддържа ONNX Runtime, което позволява на потребителите да изпълняват своите задачи с по-широк набор от изходни данни на локален AMD хардуер.

От AMD увериха, че компанията ще продължи своите усилия да направи изкуствения интелект по-достъпен за разработчици и изследователи, с разширяване на поддръжката на хардуерни платформи.

Коментар