ASBIS за 20-годишното партньорство с AMD: Стимулираме иновациите

Партньорството на ASBIS и AMD обхваща широка гама от продукти, вкл. процесори за РС, сървъри и работни станции и графични решения за професионалисти (снимка: AMD)

Дистрибуторът на информационни технологии ASBIS Group отбеляза 20 години успешно партньорство с разработчика на процесори и графика AMD, основен играч на пазара за РС и сървъри. Точно преди две десетилетия двете компании подписаха споразумение за дистрибуция, а през годините партньорството се задълбочаваше.

Широкото и продуктивно сътрудничество и синергия доведоха до взаимни ползи, подчертаха от ASBIS. Партньорството се простира в над 40 държави в региона на Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) и обхваща широка гама от продукти, вкл. процесори за настолни компютри, сървъри и работни станции, както и графични решения за професионалисти Radeon PRO Graphics.

AMD е стратегически партньор на ASBIS и част от бизнес инфраструктурата на дистрибутора през последните две десетилетия. „Нашето партньорство беше използвано за постигане на забележителен успех и заедно катализирахме значителен напредък в технологичната индустрия. Като едно истински динамично дуо, продължаваме да стимулираме иновациите и трансформацията в сектора”, коментира Мартин Врба, старши мениджър бизнес развитие в ASBIS.

АСБИС България стартира официално дистрибуция на AMD още в далечната 2004 година, когато американският чипмейкър предлагаше Athlon – едни от най-добрите процесори на пазара, сподели Йорданка Табакова, продуктов мениджър за AMD в българския офис на дистрибутора.

„През годините се стремяхме да поддържаме винаги достатъчно наличности, за да оправдаем доверието на нашите български партньори, без които нямаше да постигнем днешните успехи. Гледаме напред към още по-значими успехи”, допълни тя.

Продуктите на AMD са достъпни за клиентите у нас при всички дилъри на АСБИС България, уточниха от дистрибутора.

Коментар