Screen Virtual Keyboard – разширение на Chrome за по-удобно сърфиране

Плаващата клавиатура се показва всеки път, когато отворите браузъра
(екранна снимка: Screen Virtual Keyboard)

Освен в мобилните устройства, виртуалните клавиатури се използват и при работа с персонални компютри. Първоначално те се разработваха като защита срещу кейлогъри, но вече се позиционират и като решение за по-удобна работа.

Ако прекарвате по-голямата част от времето си на компютъра в сърфиране в интернет, виртуалната клавиатура може да ви бъде от полза. С такава клавиатура под ръка, просто трябва да намерите удобна позиция и да се насладите на сърфирането в уеб.

Screen Virtual Keyboard е разширение за Chrome, което извежда плаваща клавиатура всеки път, когато отворите браузъра. По подразбиране, клавиатурата е голяма и дори натрапчива, тъй като заема много място в прозорците, но ако това ви пречи, можете да я персонализиране.

Менюто „Опции” ви позволява да регулирате размера, поведението и цветовата схема. Има четири опции за размер, три цвята и няколко настройки, свързани с поведението, като например да бъде винаги отгоре, синхронизиране с физическа клавиатура и т.н.

Ако английският не е вашият роден език и искате да промените клавиатурната подредба на нещо по-познато, може да се възползвате от налични оформления за езици като немски, френски, руски, португалски и др.

Промяната на езика на клавиатурата става чрез преместване на елемент от панела „Разрешаване на езици” в „Избрани езици” и щракване върху „Запазване”. След това можете да щракнете върху иконата в лентата за разширения и да размените езиците от там.

Screen Virtual Keyboard може да се окаже добър спътник за потребители, които ценят комфорта при сърфиране в интернет. Тя също се явява защита срещу кийлогъри, но само тези от по-ниско ниво, които се фокусират върху натиснати клавиши от физическа клавиатура. Някои кийлогъри правят моментни снимки на щракнати области, срещу което разглежданата клавиатура не може да се бори.

Даунлоуд: Screen Virtual Keyboard

Коментар