Всичко във favit вече се случва в реално време

В социалната мрежа favit всичко вече се случва и пристига в реално време – публикации, коментари и дискусии. Потребителите могат да получават всичко споделено, създадено и коментирано от мрежата им от приятели в момента, в който се случват нещата.

"Дискусиите ще се разрастват пред очите ви и ще забравите за досадния ръчен refresh", споделиха разработчиците на услугата.

С тази стъпка favit се превръща в първия истински агрегатор в реално време, създаден в България. В световен мащаб само още една услуга – friendfeed – предлага подобна функционалност.

Новата технология слага край на закъсняващите коментари и ръчното опресняване на страниците – всичко пристига и се показва на момента (видео).

"За да се сервират резултати в реално време, сървърът не затваря заявката от браузера на потребителя, дори да няма информация, с която да му отговори. Вместо това, сървърът изчаква и оставя връзката отворена, докато се появи такава информация, след което веднага я изпраща като отговор на потребителската заявка. По този начин се намалява и общият брой на заявки към сървъра, което прави favit още по-бърз", коментира Мартин Ликов – регионален мениджър за България и Гърция.

Екипът на favit разработва и интерфейс (API), през който всеки да може да се възползва от технологията за сервиране на резултати в реално време на собствения си сайт.

Коментар