АСК ще съживява БАИТ Експо

Фирма "АСК – реклама и ПР" ще организира тази година изложението БАИТ Експо, стана ясно на Общото събрание на браншовата асоциация. На нея се възлагат надежди да възстанови привлекателността на позатихналото в последните години ИТ изложение.

"Очаква се избраният изпълнител – „АСК – реклама и ПР” – да представи концепция за нов формат и начин на провеждане на най-голямото изложение за информационни технологии у нас, съобразена с изискванията на съвременната бизнес и технологична среда", посочиха от БАИТ в изявление до медиите.

Изложението ще се проведе както в условия на икономическа рецесия, така и на "криза в жанра", подчертаха от изпълнителното бюро на БАИТ. Явно от асоциацията не очакват подобряване на ситуацията до края на годината, когато обикновено се провежда БАИТ Експо.

Любопитна подробност от общото събрание беше участието в него на Иво Прокопиев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Както е известно, БАИТ и КРИБ развиват приятелски отношения, като председателят на БАИТ Теодор Захов наскоро стана член на УС на КРИБ. Двамата изтъкнати мениджъри имат общ бизнес чрез фирма Спектър Нет, която наскоро придоби един от своите конкуренти – Орбител.

На общото събрание са приети и двама нови членове – САП ЛАБС България ООД, в която работят над 480 опитни Java програмисти, и Абати АД, специализирана в разработката на големи информационни системи и изпълнение на поръчки в държавния сектор.

Коментар