MWC 2024: Honor разкри всеобхватна AI стратегия

Изкуственият интелект е силно застъпен в новия смартфон Honor Magic6 Pro
(снимка: Honor)

Съвместна работа между различни операционни системи, базирана на изкуствен интелект, способен да разпознава намеренията на човека, демонстрира технологичният бранд Honor на започналия днес Световен мобилен конгрес в Барселона.

Две от новите устройства на компанията – смартфонът Honor Magic6 Pro и лаптопът Honor MagicBook Pro 16, определян като AI PC, вече са оборудвани с платформения изкуствен интелект (AI), за да предложат ориентирани към човека изживявания, стана ясно от демонстрациите на MWC 2024.

„Запътили сме стремглаво към ерата на изкуствения интелект. Honor се ангажира да предоставя ориентирани към човека иновации”, заяви Джордж Джао, главен изпълнителен директор на Honor Device Co., Ltd.

Компанията представи новата платформа MagicOS 8.0, базирана на Android. Операционната система включва платформения изкуствен интелект (AI) на Honor и първия в индустрията потребителски интерфейс, базиран на намерения, като така въвежда нови, многомоделни начини за взаимодействие на хората с техните смарт устройства.

Honor наблегна на функциите Magic Capsule и Magic Portal. С едно докосване на лентата за известия в горната част на екрана, Magic Capsule се разширява, за да предложи допълнителна информация и свързани опции. Функцията елиминира необходимостта от навигация през множество приложения.

„Запътили сме стремглаво към ерата на изкуствения интелект”, заяви Джордж Джао, главен изпълнителен директор на Honor Device Co., Ltd. (снимка: Honor)

Magic Portal, от своя страна, използва изкуствен интелект, за да разбере поведенията и инструкциите на потребителите и да рационализира сложни задачи в един опростен процес. Например, изкуственият интелект на Magic Portal бързо разпознава адреси в текстово съобщение, насочва потребителите към Google Maps и така улеснява навигацията.

Honor въвежда в Magic6 Pro отворения код LlaMA код на Meta, който може да изпълнява функции като въпроси и отговори, създаване на текст и разбиране на прочетеното в офлайн среда. Компанията разкри също как се управлява автомобил със свободни ръце чрез AI система за проследяване на очите в Magic6 Pro.

Друг приоритет на Honor е спортната фотография с подобрени скорости на заснемане и по-ясни моментни снимки. Новата и подобрена Falcon камерна система е захранена от изкуствен интелект, обучен с база данни, която е 28 пъти по-голяма от предното поколение. Magic6 Pro включва AI алгоритъм за заснемане, който предвижда и улавя решаващи моменти с ултрависока резолюция и покрива по-широк набор от спортове и движения като скачане, танци и бойни изкуства.

Honor показа в Барселона смартфона Honor Magic6 Pro, лаптопа Honor MagicBook Pro 16 и таблета Honor Pad 9 (снимка: Honor)

Новият лаптоп Honor MagicBook Pro 16 също е захранван с AI, за да поддържа сътрудничество между различни операционни системи. Подобренията в производителността, произтичащи от платформения изкуствен интелект на Honor и мощния процесор, позволяват на MagicBook 16 Pro да поддържа споделяне на известия и синхронизиране на материали между смартфони, персонални компютри и таблети чрез функцията MagicRing.

Коментар