Инвестиционен фонд придоби финтеха myPOS

myPOS предлага на малкия и среден бизнес удобни решения за приемане на картови плащания (снимка: myPOS)

Приключи сделката за придобиване myPOS, една от иновативните европейски финтех компании, от инвестиционния фонд Advent International. Стойността на сделката на беше обявена от двете страни.

myPOS предлага на малкия и среден бизнес удобни решения за приемане на картови плащания и планира експанзия на пазара след придобиването от Advent International. Компанията ще заеме две ключови позиции към ръководния екип –  Абденур Беззух е назначен за главен технологичен директор на групата, а Любомир Атанасов стана вицепрезидент по стратегията.

„Можем да подкрепим истинската икономика, задвижвана от малките и средни бизнеси, като им помагаме да просперират. Иновативната финтех компания myPOS е бизнес, който следим отблизо повече от пет години, и придобиването ѝ е първата крачка в тази посока”, коментира сделката Фабио Кали, управляващ директор на Advent International.

myPOS ще използва опита и знанията на Advent в сферата на плащанията, за да реализира амбициозните си планове за ускорен растеж и лидерство в сегмента микро, малки или средни предприятия в разплащателната индустрия, заявиха от компанията.

„Имаме големи амбиции да разширим набора от допълнителни дигитални услуги и да предоставим нови възможности, до които дребните търговци рядко имат достъп. Възможностите да подкрепим малкия бизнес и икономиката са реални”, каза Лоран Льомоaл, председател на борда на директорите.

myPOS единствена в Европа предлага на търговците, които приемат дигитални плащания чрез нейните инструменти, да получат парите си веднага, без да бъдат таксувани допълнително за това. Компанията наскоро отвори нови магазини в Неапол и Лион, като същевременно се подготвя за следваща вълна на разширяване на европейския пазар.

Коментар