MWC 2024: Samsung обяви нова ера в мобилния AI

Акцентът в представянето на Samsung в Барселона е мобилният изкуствен интелект
(снимка: Samsung)

Изкуственият интелект Galaxy AI  ще обхване цялото портфолио от мобилни устройства на Samsung с акцент върху серията смартфони Galaxy S24, стана ясно от представянето на компанията на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Потребителите ще могат да използват мобилния изкуствен интелект в ежедневието си и да откриват нови възможности, заяви ТМ Рох, президент на Samsung Electronics и директор „Мобилно потребителско изживяване”.

На щанда си Samsung представя функциите с изкуствен интелект в серията Galaxy S24, които обогатяват възможностите за общуване и творчество. Това включва функции като Live Translat, която работи с помощта на AI на самото устройство, за двупосочен превод на телефонни обаждания в реално време и общуване без езикови бариери.

Друга функция, Circle to Search with Google,  позволява по-интуитивно търсене само с един прост жест. Сред новостите са функцията Note Assist, която опростява и оформя сложни текстове, както и Generative Edit за лесни промени на размера и позицията на обектите в снимките и повече творческа свобода.

В специална зона, която наподобява затъмнена концертна зала, Samsung демонстрира възможностите на камерата на Galaxy S24. Снимки в близък план на малки обекти, поставени на сцената, показват възможностите на Nightography. Сега тази функция е усъвършенствана с базирания на изкуствен интелект ProVisual Engine на Galaxy.

Galaxy AI функции скоро ще станат налични и при вече съществуващите модели Galaxy, включително сериите Galaxy Z Fold5, Z Flip5 и Tab S9, както и сериите Galaxy S23 и S23 FE, уточниха от корейската компания.

В допълнение, Samsung демонстрира функциите за свързване на различни устройства Galaxy, с които потребителите могат лесно да прехвърлят и редактират снимки и видеоклипове между Galaxy S24, Galaxy Book4 и Galaxy Tab S9. Глобалните продажби на серията Galaxy Book4 започнаха вчера, 26 февруари.

Коментар