“Играта на играчките” се завръща в 3D вариант

Героите от "Играта на играчките" 1 и 2 се завръщат отново на голям екран, но в 3D-вариант, благодарение на Disney и Pixar. Третата част от приключенията на Баз и Уди ще е в кината през юни, съобщиха от Форум Филм България.

Авторът и режисьор на първата по рода си компютърно генерирана пълнометражна анимация Джон Ласитър поднася истинска изненада на феновете на Баз и Уди и техните приключения в света на хората.

От самото начало най-голямото предизвикателство пред екипа на филма е как да съживи чара на героите. И тук новите технологии идват на помощ – 11 години след създаването на “Играта на играчките 2”, двата филма се завръщат на голям екран в 3D-вариант.

“Филмите “Играта на играчките” постигат това, към което се стремят непреходните класики”, казва Том Ханкс, който озвучава героя-каубой Уди. Гласът на Баз отново е комикът Тим Алън.

Първата пълнометражна анимация, създадена изцяло с компютърна технология, “Играта на играчките” (1995 г.), представлява повратна точка в анимационното кино. Всичките 77 минути спираща дъха анимация, 1561 кадъра и екип от 76 героя, състоящ се от хора, играчки и куче, са изработени, построени и анимирани с помощта на компютър.

С вдъхновяващ саундтрак от носителя на Оскар, Грами и Еми – Ранди Нюман, “Играта на играчките” прескача традиционните граници, комбинирайки оригинална, увлекателна история и обожавани герои със съществуващите нови възможности на компютърно-генерираната анимация.

Първата част е номинирана за три награди на Академията и два Златни глобуса. Самият Ласитър получи Оскар за специални постижения за “вдъхновяващото му лидерство в екипа на Пиксар, създал “Играта на играчките”. Същевременно филмът беше включен сред 100-те най-велики американски филми.

Продължавайки оттам, където първата част свършва, “Играта на играчките 2” (1999 г.) влезе в историята като първия анимационен филм, който беше изцяло създаден, мастериран и прожектиран в дигитален вариант.

Безпрецедентният успех на “Играта на играчките” направи продължението неизбежно, но “Играта на играчките 2” надмина оригинала в бокс офиса като стана първото анимирано продължение, което реализира по-високи приходи от “родителя си”. Филмът беше номиниран за наградите на Академията и два Златни глобуса като спечели Златния глобус за “Най-добър пълнометражен филм-комедия или мюзикъл”.

“Тъй като третата част на “Играта на играчките” се очертава поредното голямо приключение за Баз, Уди и бандата от стаята на Анди, решихме, че това е най-добрия начин да дадем възможност да публиката да се наслади на първите две части.”, казва Ласитър.

Кутията с играчките се отваря на 5 и на 19 февруари, когато са премиерите на „Играта на играчките 1” и „Играта на играчките 2” в България. Третата част предстои да излезе през юни 2010 г.

Коментар