Пускат най-бързата 3G мрежа в света

Потребителите в скандинавските страни отново ще са привилегировани в мобилните комуникации. Скоро в Швеция и Дания ще заработят най-бързите 3G мрежи в света.

Телеком гигантът Ericsson и операторът 3 Scandinavia сключиха споразумение за модернизация на 3G мрежите в двете страни с помощта на технологията HSPA Evolution.

Скоростта на мобилния широколентов достъп ще нарасне първоначално от 21 до 42 мегабита в секунда, а на следващ етап ще достигне 84 Mbps. Това ще бъдат най-бързите мобилни мрежи от трето поколение в света, твърдят от оператора 3 Scandinavia.

В процеса на модернизация в Швеция ще бъде разгърната и мрежа WCDMA/HSPA, която ще работи на 900 MHz.

Междувременно, в страната вече се изгражда и мрежа от четвърто поколение LTE/4G, където Ericsson отново е основен доставчик на оборудването.

по темата: „Пускат най-бързата 3G мрежа в света”

добавете коментар...

  1. Nikolov

    Мобилнита комуникация, допуска че абоната се движи, премества се! Налични са интерференции, честотни припокривания и даже закривания на дирекцията. Сега по-сериозно:
    Всички очаквания за добра надежност на мобилна връзка относно скоростта са несериозни при плътност на предаването над 4 бита на херц. Например за 20MHz лента 85Мбита, за 60Hz 200Mbits. И това са реално достижими стойности при стабилни нива, къса дистанция, неподвижност на абоната и т.н. т.е. максимално добрите условия са абсолютно необходими!
    В 900MHz обхват не очаквайте повече от 20Мбита реално достижими стойности и то при перфектните условия. По-добри резултати може да се демонстрират, но само толкова.
    Евентуално подобрение може да се постигне при широколентово предаване в няколко обхвата. За съжаление това за поне още 5 години ще си остане скъпа технология за крайни граждански клиенти..
    Успех на всички АйМакс-ци, Уай-Фай-ци и всички безжични фенове!

  2. voy

    Ми странно е. Или наистина има много изгорели, знам ли…

  3. TechNews.bg

    Съмнявам се някой сам да си пише като откачените:)

  4. voy

    ей, макса, не ти ли омръзна да си пишеш и сам да си отговаряш…

  5. TechNews.bg

    Не ги мисли тях, те са си изпекли работата! Ще пуснат малко рекламки и глупавият българин ще клъвне на момента без да знае какъв автогол си вкарва…

  6. Krasi

    Леле, ако това е максималното, то е логично да останат без никакви клиенти. Примерно макстелеком в момента са с по-добра връзка, а и тази година също ще качват скоростта. Къде ли отиват мтелците?

  7. Вергил

    Доста съмнително след като мобилният не е приоритет на мтел. Наскоро го казаха индиректно, за да си знаят хората, че това е макса на възможностите им за сега…

  8. мастермайнд

    Тая скорост от 84 е максималната възможна, което означава, че реалната, която се ползва, е по-ниска. Та да не се изхвърлят толкова. Не че и тази е малка всравнение с 3g-то на мобилните оператори:) Дано и наще достигнат тези стандарти скоро време…

  9. fransi

    Interesno kak te sa nai-razviti v shirokolentovite mreji, a chak sega pravqt 4G mreja, kakvato ima v Bg otdavna

Коментар