GitHub Desktop – локален вариант на онлайн услугата

GitHub Desktop предлага локално изживяване с хранилището за софтуерни проекти
(екранна снимка: GitHub Desktop)

Популярната услуга за разработчици на софтуер GitHub може да се ползва и като десктоп приложение. Подобен подход елиминира ограниченията на браузъра и е по-удобен особено за потребители, които постоянно качват и променят различни елементи в хранилищата на своите проекти.

Едно от най-добрите неща, които разработчиците могат да направят, когато създават десктоп вариант на онлайн услуга, е да пренесат изживяването в приложение за изтегляне. GitHub Desktop предлага локално изживяване, все още свързано с интернет, но без ограниченията на табовете в браузъра.

Приложението е лесно за използване и дори по-удобно в сравнение с онлайн аналога GitHub. Запазен е достъпът до всички менюта и подменюта, точно както е в уеб версията. Само някои елементи от проектите са по-видими в онлайн приложението.

Програмата не само осигурява удобен преглед на проектите. Профилът на разработчика в GitHub също е лесно достъпен. Много малко са нещата в ущърб на приложението. Например, презареждането на страницата е по-лесно в уеб, отколкото затварянето на приложението, когато нещо се обърка. Приложението все още се нуждае и от стабилна интернет връзка, тъй като услугата зависи от нея.

Страхотна функция, интегрирана в структурите на настолното приложение, е системата от табове, която някак си емулира табовете на браузъра, с които бихте работили. В резултат получавате най-доброто от двата свята.

В заключение, GitHub Desktop е полезно приложение за компютри, от което повечето разработчици се нуждаят в своята работа по софтуерни проекти, хоствани в хранилището GitHub.

Даунлоуд: GitHub Desktop

Коментар