Apple подготвя необикновен лаптоп

Единственият сгъваем продукт на Apple с ясен график за развитие е 20,3-инчов MacBook, твърди известен анализатор (снимка: CC0 Public Domain)

Не ви достига екранно пространство на лаптопа? Apple изглежда ще реши този проблем. Компанията възнамерява да пусне 20-инчов MacBook след около три години, според източник, запознат с плановете на Купертино.

Според анализатора Минг-Чи Куо, Apple разработва 20-инчов MacBook със сгъваем екран. Необикновеният лаптоп се очаква на световния пазар след около три години, твърди анализаторът, известен с прогнозите си за Apple.

„Единственият сгъваем продукт на Apple с ясен график за развитие е 20,3-инчовият MacBook, който се очаква да влезе в масово производство през 2027 г.”, написа Куо на своята страница в социалната мрежа X, без да разкрие допълнителни подробности за устройството.

Куо е третият източник, който споменава възможността Apple да пусне 20-инчов MacBook. По-рано с такава прогноза се ангажираха анализаторът на дисплейната индустрия Рос Йънг и корейският уебсайт The Elec, който има източници от веригата за доставки.

Най-големият лаптоп, който Apple продава в момента, е 16-инчовият MacBook Pro. Преди години компанията предложи 17-инчов MacBook Pro, който беше спрян през 2012 г. Новият сгъваем MacBook ще има екран с размери около 20 инча по диагонал, когато е напълно разгънат, но засега не са известни подробности за дизайна на лаптопа.

Съобщението на Куо, че 20-инчовият MacBook е единственият сгъваем продукт на Apple с ясен график за разработка, предполага, че феновете на марката няма да видят скоро сгъваеми iPhone и iPad, ако изобщо такива модели се появят някога на пазара.

Коментар