Armor 16S: смартфонът става преносим говорител

Новият Armor 16S идва с още по-мощен говорител от своя предшественик
(снимка: Ulefone)

Освен с бързина и фотокамери, смартфоните могат да се конкурират и с други параметри – например с качество и сила на звука. Шампионът по този показател вече се запътва към пазара.  

В допълнение към Armor 23 Ultra, първия защитен смартфон от този клас със сателитна комуникация, компанията Ulefone представи още един модел – Armor 16S, който също има високо ниво на защита, но и много силен звук.

Armor 16S не предлага сателитна връзка, но за сметка на това е оборудван с ултра силен високоговорител на ниво 122 dB, според твърденията на производителя. Телефонът има и ярко фенерче със 126 лумена.

Като добавим към всичко това и батерията с чудовищен капацитет 9600 mAh, този нов смартфон на Ulefone всъщност се превръща в преносим високоговорител.

Armor 16S идва в конфигурация с 8GB/128GB памет, 50-мегапикселова основна камера и сръвнително малък екран (на фона на пазарните тенденции) с диагонал 5,93 инча и резолюция HD+.

Бавната платформа Helio G25 в миналогодишния модел е заменена от значително по-производителна Unisoc T616, отбелязва Gizchina в кратка новина за новия продукт на Ulefone.

Цената на Armor 16S все още не е известна. Очаква се смартфонът да не се отклони значително от достъпната цена на своя предшественик Armor 16 Pro, който струва около 330 лв. на българския пазар в конфигурация с 4GB/64GB.

Коментар