Samsung използва все повече LG OLED панели в своите телевизори

Продажбите на OLED телевизори ще достигнат 6,3 милиона единици тази година
(снимка: Samsung)

Най-големият производител на телевизори, Samsung, ще увеличи значително използването на LG OLED панели в своите нови модели през настоящата година, съобщи агенцията за пазарни проучвания Omdia.

По-конкретно, тази година Samsung ще използва от 700 000 до 800 000 WOLED панела в своите OLED телевизори. Това е сериозно увеличение от миналогодишните 10-20 хиляди единици, отбелязва Omdia.

Очаква се LG Display да произведе близо 6 милиона бройки OLED панели през 2024 г., от които LG Electronics ще използва 3,5-4 милиона, а останалите ще бъдат разпределени между Sony, Samsung и други доставчици на ТВ пазара.

Samsung Display също е един от големите играчи в индустрията за производство на дисплеи и по информация на компанията, тя ще произведе 1,4 милиона QD-OLED панели през настоящата година. Samsung Electronics ще използва 1,1 милиона от тези панели, а останалите ще получи Sony.

Данните сочат, че Samsung се фокусира върху производството на QD-OLED панели и задоволяване на търсенето с допълнителни WOLED панели от LG Display. Очаква се Samsung да произведе близо 2 милиона OLED телевизора тази година, което е двойно повече в сравнение с миналата година.

Според прогнозата, общите продажби на OLED телевизори ще достигнат 6,3 милиона единици тази година, като Samsung и LG ще доставят заедно 5,5 милиона единици. Samsung ще използва WOLED панелите на LG серия B и серия C в своите OLED телевизори, но ще продължи да разчита на QD-OLED панели за телевизорите си от висок клас като S95D, който беше представен на CES 2024.

Коментар