Софтуерът GFI MAX стана достъпен и за Linux

Потребителите на софтуера за отдалечено управление GFI MAX вече  могат да наблюдават и устройства под Linux, съобщи разработчикът GFI Software. Така доставчиците на услуги, риселърите с добавена стойност и организациите, поддържащи ИТ, могат да разширят предложенията си, така че да получат по-големи доходи.

Новата разработка ще позволи на потребителите да заменят сложните и скъпи системи за мониторинг на устройствата под Linux, като се възползват от всички предимства на една обединена система за мониторинг и управление, поясниха от Бизнес Софтуер Дистрибутор.

През последната година се наблюдава увеличение на Linux системите за малки и средни фирми. GFI се е заела с програма за разработване, която разширява функционалността на GFI MAX RemoteManagement към поддръжка на Linux. Първите резултати от нея са серия предварително зададени SNMP проверки на ключови параметри като процесори, памет, дисково пространство и процеси.

Програмата ще бъде завършена през първата половина на 2010 г. с пълен Linux агент, който ще позволи по-дълбока и всестранна поддръжка за машини под Linux, споделя д-р Алистеър Форбс, главен технически експерт по GFI MAX.

Даунлоуд: GFI MAX RemoteManagement (пробна версия)

Коментар