Стартира още една търсачка в реално време

Амбицията на Google да предложи резултати от търсене в реално време изкуши и компанията Sobees, която стартира подобна услуга, носеща нейното име. Новата платформа стъпва върху "облачната" ОС Windows Azure и използва в работата си технологията Microsoft Silverlight, предаде techcrunch.com.

На главната страница на Sobees се показват резултати от търсене, разделени в пет блока. В един от тях се разполагат резултатите в реално време от ресурси като Twitter, Friendfeed, Facterylabs и OneRiot.

Вторият раздел включва резултати с изображения (от Bing, Flickr, Google и Yahoo), а в третият се поместват видео резултати (от Bing, Google и YouTube). В останалите два раздела Sobees предлага съответно обикновено търсене в уеб (Bing, Google и Yahoo) и търсене само на новини (Bing, Google, The New York Times и Yahoo).

Във всеки блок потребителите могат да изключат дадени услуги или да филтрират получените резултати.

Със своя проект Sobees се опитва да заеме позиции в една нова ниша – търсенето в реално време, която, според анализаторите, е доста перспективна. През декември миналата година Google, най-големият играч в търсенето, обнови своята услуга с резултати в реално време, които осигуряват моментално публикациите от информациионни агенции, блогове и социални мрежи.

по темата: „Стартира още една търсачка в реално време”

добавете коментар...

  1. Евок Севок

    Едни усложняват, други опростяват, трети се ебават – така вървят нещата.

Коментар