Италия иска да регулира интернет видеото

Нов закон в Италия ще осигурява възможността за налагане на вето за разпространението на видео, съдържащо сцени на секс или насилие. Законът може да влезе в сила още на 4 февруари, съобщава CNet News.

Новият норматив касае сайтове като YouTube на Google. Законът ще изисква такива сайтове, които редовно качват видео съдържание, да получават лиценз да оперират в Италия, оповести Асошиейтед прес.

Компании и организации, сред които са Google, редица телекоми и доставчици, както и медийни регулатори в момента се опитват да намерят начин да променят предложения закон. Според всички тях подобен закон ще накърни свободата на изразяване, а освен това ще е изключително трудно да се въведе в практиката и да се наблюдава спазването му.

Подготвеният за гласуване текст на закона „поставя още една заплаха за свободата на изразяване в Италия“, гласи изявление на „Репортери без граници“.

по темата: „Италия иска да регулира интернет видеото”

добавете коментар...

  1. Евок Севок

    Така Италия ще се нареди до Китай и Иран. При това положение въпросът е: Италия комунистическа държава ли е или ислямска, или и двете. Ислямо-комунизъм от мафиотски тип с берлусКОНСКИ чар.

Коментар