Папата към свещениците: блогвайте, блогвайте!

Папа Бенедикт XVI има нова препоръка към свещениците,чиито послания все по-трудно достигат до народа: „Блогвайте!“

Папата, чието присъствие в интернет се засилва в последно време, призова свещениците да използват всички възможни мултимедийни средства да проповядват божието слово и да приканват хората към диалог, включително и хората от други религии и култури.

Да се използва електронна поща и да се сърфира в интернет не е достатъчно, смята Папата. Според него, свещениците трябва да използват най-новите технологии, за да се изразяват и да наставляват вярващите.

Разпространението на мултимедийните комуникации и техните богати възможности могат да ни накарат да се заблуждаваме, че е достатъчно просто да ни има в интернет, но това не е така, посочва Папа Бенедикт XVI. Свещениците са призвани да проповядват божието слово чрез използването на най-новото поколение аудиовизуални ресурси.

Според Папата, младите свещеници трябва да се учат да боравят с най-новите технологии още докато учат в семинарията. Той е на мнение, че работата с тези нови технологии на всяка цена трябва да отразява теологичните и духовни принципи на свещениците.

Коментар